Tampere: Dream Hostel

Dream Hostel on Suomen modernein hostelli, joka avattiin Tampereelle 2010. Ideana oli tarjota asiakkaille aito kansainvälinen hostellielämys höystettynä persoonallisella palvelulla. Konsepti tuntuu toimivan –Dream Hostel on valittu viisi kertaa peräkkäin Suomen parhaaksi hostelliksi.

Nykyaikaisten hostellien palveluvalikoimaan kuuluu tarjota huoneita myös niille, ketkä arvostavat hostellin välitöntä ilmapiiriä ja rentoutta, mutta kaipaavat enemmän yksityisyyttä. Hostellin jatkoksi avattiinkin elokuussa 2014 moderneja pienhotellihuoneita hostellihengessä. Sisustukseen päätettiin panostaa paljon, mutta toisaalta säilyttää kaikessa tekemisessä hostellimaailman henki. Kaksikymmentä skandinaaviseen tapaan sisustettua hotellityyppistä kahden hengen huonetta tarjoaa asukkailleen hiukan enemmän yksityisyyttä ja tyyliä – jokaisesta huoneesta löytyy oma suihku ja vessa. Kodikkaiden huoneiden ja viihtyisten oleskelutilojen lisäksi hotellin asukkailla on toki käytössään myös kaikki hostellin tilat ja palvelut. Hotellin vastaanotto sijaitsee hostellin yhteydessä.

Yhtenä Tampereen harvoista yksityisomisteisista hotelleista Ville ja Eveliina Virkin pyörittämä majatalo on muutamassa vuodessa kerännyt rutkasti myös kansainvälistä huomiota. Dream Hostel & Hotel on valittu muun muassa Euroopan 10 parhaan luksushostellin joukkoon arvostetun brittijulkaisu The Guardianin listauksessa. Uuden hotellilaajennuksen design taas kiinnostaa arkkitehtipiireissä –projekti huomioitiin muun muassa supersuositulla Dezeen.com -sivustolla.